woensdag 27 oktober 2021

Monthly Makes - Wat heb ik genaaid in oktober?

Monthly Makes - oktober:


De petrol fleece jas voor mijn zoon is eindelijk helemaal af! 
Op de ochtend van zijn verjaardag heb ik nog snel een label erin genaaid, waar hij de jas fijn aan kan ophangen. De jas ging meteen aan, en een mooier compliment kan je niet krijgen, toch?

Het patroon:

Het patroon is van Ottobre en de stof komt uit mijn eigen stoffenvoorraad en de voering is een mooie tricot die ik in een lokale stoffenwinkel kocht. 

Ook maakte ik er een fijne col bij. Het patroon hiervoor maakte ik zelf. 

(De kleur op de foto is wat donkerder dan het in werkelijkheid is) 
De stoffen voor de col zijn hetzelfde als de jas en ook de voering van de col is hetzelfde als de voering van de jas. Ik naaide alles blind aan elkaar en keerde de boel daarna door het keergat. Het keergat naaide ik met de hand met een laddersteekje vast. 
Ook naaide ik er met de hand nog een mooi leren label aan en nu is het wachten tot het echt koud wordt buiten ;)
Wil je heel graag weten hoe ik de col maakte, of wil je heel graag weten hoe de laddersteek in zijn werk gaat? Laat het me weten: info@bianca-design.nl. Heb je andere vragen, stel ze gerust. 

Terwijl ik me verwonder over de puber die helemaal in de wolken is met deze jas, bedenk ik me hoe blij ik ben dat ik hem zo blij kan maken met iets wat ik zelf voor hem kan maken. Het is zo fijn dit te kunnen doen en hopelijk zorgt het voor mooie herinneringen voor later. 

Tegelijkertijd ben ik ook erg dankbaar dat ik dit vak heb mogen leren en dat ik het ook nog mag doorgeven en de beginselen aan andere mensen mag leren. Hoeveel blijdschap kan je dan verspreiden? 
Dat is toch prachtig! 
Ik geniet ervan om deel te mogen zijn van iemands groei en ontwikkeling. 
Wil je ook graag naailes bij mij volgen? 
Neem dan contact op voor de mogelijkheden: info@bianca-design.nl

Wat maakte ik verder in oktober: 




Een leuk T-shirt, die je in een avondje in elkaar naait. Het is een eigen patroon, met een aangeknipte mouw, waardoor het in elkaar naaien nog sneller gaat. 




De halsbies werkte ik heel professioneel af met een biaisbandje die ik meestikte. Zo zijn de naden mooi afgewerkt en lijkt het net een gekocht t-shirt.

Verder bestaat deze maand oktober vooral uit verjaardagen en feestjes. Oktober is in ons gezin altijd een bijzonder drukke maand, maar ook erg gezellig. We hebben het fijn gevierd en we werden zelfs nog verrast met deze heerlijke glutenvrije vegan taartjes van: Non pop up


Ook deden we nog een leuk uitje: naar Textielstad in Tilburg. Wat een keuze hebben ze daar! 


Ik vond het heerlijk om daar rond te struinen tussen al die rollen stof. Ze hebben er van alles: van katoen tot theaterstoffen, leer en tricot... het is alleen al leuk om er doorheen te lopen. Echt een aanrader. 
Natuurlijk kon ik het niet laten en heb ik een stapeltje stoffen gekocht. Ik noemde het op Insta "een stapeltje geluk".... 

De komende tijd zal ik me bezig houden met het ontwerpen en naaien van kleding voor mezelf. Maar ook langzaam maar zeker komt Kerst in zicht. Hoe leuk is het om ook alweer na te denken over wat ik zal naaien voor Kerst.
Een jurk of toch een broek? Of zal ik dit jaar uitpakken en voor elk gezinslid iets naaien? Ik denk er nog even over na... 

Ondertussen probeer ik de herfst te omarmen en geniet ik tijdens de wandelingen met de hond van de bomen die prachtig verkleuren en de paddenstoelen die ik onderweg zie en ik vertel mezelf: het duurt niet lang meer en dan is het weer lente... mijn meest favoriete jaargetijde. Nog even volhouden ;)

Wist je dat: 

Het atelier ook geopend is voor de verkoop van naaigarens, ritsen, scharen, naadband en nog heel veel meer? 


Wanneer:

Elke donderdag en vrijdagochtend van 9.30-12.00uur en natuurlijk ook altijd op afspraak. 

Binnenkort volgt natuurlijk weer de nieuwe blogpost over de plannen voor november. Ik ben al druk bezig met het selecteren van de patronen. 

Vind je het leuk om een foto van jouw creatie hier terug te zien? 
Stuur dan je foto naar: info@bianca-design.nl en wie weet zie je jouw foto hier terug.  

Fijne dag allemaal!

Liefs, Bianca 

 




vrijdag 15 oktober 2021

Sewingplans: wat ga ik naaien in oktober ?

Deze maand wilde ik heel graag de jas voor mijn zoon afmaken. En voor degene die mij ook op Instagram volgen, hebben gezien dat dat ook al gelukt is. 

Het is een mooie petrol fleece jas met een stoere graffiti voering. Het patroon is van Ottobre, waar ik veel aanpassingen op maakte. In de Monthly Makes zal ik het allemaal uitleggen.  



En wat verder? 

Hoog op de lijst staat een t-shirt die ik graag wil maken. Een simpel model met aangeknipte mouwen die je Easy Peasy in een avondje in elkaar zet. 

Ook zou ik heel graag nog een paar broeken naaien. Niet persé een gemakkelijk klusje, want broeken zijn echt wel lastig. Het is de pasvorm die echt goed bij je lijf moet passen en vaak is het een kwestie van veel passen en het patroon ook aanpassen. 

En ik ben gevallen voor op een mooie jas van It's a fits: patroon nr: 1083. 



De stof daarvoor heb ik al een tijdje in huis. Het was de stof waar ik voor viel, soms heb ik dat, dan zie ik een stof en moet ik het kopen om vervolgens later pas het perfecte patroon erbij te vinden. 
En dan vraag je je misschien af, gaat dat allemaal wel lukken in oktober? Je ziet het binnenkort in: Montly Makes 

Liefs, Bianca 


Project Badjas

Het is nog altijd lekker weer en van alle die zonnestralen geniet ik enorm.  Er gebeurd zoals altijd een heleboel tegelijkertijd en ondertus...