dinsdag 3 oktober 2023

Herfst, is jouw kledingkast er al klaar voor?

Hallo allemaal, 

De herfst heeft zijn intrede gedaan, al hebben we echt lang van de mooie warme zomerdagen mogen genieten. Maar met de herfst in zicht, en met de regen op komst, hebben we ook een garderobe herfst klaar te maken. 

Heb jij alle sweaters al nagelopen om te zien of ze nog een seizoen meekunnen? Of heb je al een lijst gemaakt met alle items die je graag zou willen naaien deze herfst/winter? Heb jij ook al een leuke jumpsuit in de kast of een leuke shirtdress? 

Vroeg of laat maak ook ik dat lijstje. Mijn maak-lijstje is altijd langer dan wat ik kan naaien maar een top 10 is altijd leuk om te maken. Ook zoek ik dan geschikte patronen erbij, zodat ik ook direct aan de slag kan, en eventueel het patroon nog kan aanpassen naar de pasvorm die ik graag wil. Het is altijd fijn om het voorbereid te hebben liggen, want heb je even tijd, dan kan je direct aan de slag omdat je alles vooraf al bij elkaar hebt gezocht. Heel handig!

Dit jaar ben ik echter laat met mijn lijstje. Zoals velen van jullie weten vind ik patchwork en quilten ook erg leuk. Ook de herinneringsdeken van de geliefde babykleding is "work in progress". Ik ben ook gestart met een kerstquilt en ook de quiltlessen zijn weer gestart en daarmee ook een nieuwe quilt. 

Maar mijn eerste liefde blijft het naaien van kleding en dus neem ik jullie weer mee met mijn naaiwerk. Ik heb een sweater sew-along gepland uit een leuk boek, maar daarover later meer. De naailessen gaan in november ook weer van start op woensdag en donderdag en de vrijdagochtend. Wekelijkse naailes is er op woensdagochtend en donderdagochtend en op woensdag- en donderdagavond. Ook is er het Naaicafé voor eenmalig of incidentele naailes en voor het eerst gaan we iedere eerste zaterdagochtend van de maand, gezellig samen naaien. Dat lijkt me ook erg gezellig. 

Maar goed, even terug naar de herfst en het maaklijstje. Ik ben mijn kast eens doorgegaan en ik zag dat eigenlijk alle sweaters aan vervanging toe zijn. Niet alleen omdat ze versleten zijn maar ook omdat de mode op het moment niet echt kleine bloemetjes is. Als het al bloemen zijn dan zijn het grote, op een donkere achtergrond, sjiek en elegant. Ook zie je veel neutrale kleuren en ook donker groen en aubergine. Prachtig maar met weinig print. Dus ik moet even wat gaan aanpassen want mijn kast is nu een en al print. Daar kunnen we best een paar rustige sweaters aan toevoegen. 

In mijn stoffenvooraad is waarschijnlijk nog wel een enkele effen sweaterstof te vinden dus dat is al fijn. Maar even shoppen is natuurlijk ook fijn. Maar omdat ik voorstander ben van niet alles altijd maar nieuw kopen en zuinig omgaan met wat er al is en het naaien ook voor mensen met weinig inkomen mogelijk moet zijn, zal ik de komende tijd daar ook in deze blogposts wat meer aandacht aan geven. 

Het moet ook financieel leuk blijven om je garderobe zelf te naaien, dus zal ik ook wat blogposts besteden aan reparaties en verstelwerk. Want ook dat hoort bij mijn werkzaamheden, en ik neem je graag mee tijdens het repareren, verstellen en aanpassen. Misschien wil je graag van een jurk die je niet meer draagt, een sweater maken? Het kan allemaal. Het is kijken met andere ogen naar dat wat er al is en investeren in goede materialen, fijn gereedschap en zo kan je veel meer hergebruiken dan je denkt. Er is zoveel mogelijk. Ik zal je de komende tijd weer meenemen met mijn naaiprojecten. 

Hopelijk kan ik je inspireren om een project onder handen te nemen en bij vragen kan je me altijd mailen: info@bianca-design.nl en wil je graag zien wat ik verkoop, check dan onze webshop: www.biancaharmsendesign.com


Liefs, Bianca



Project Badjas

Het is nog altijd lekker weer en van alle die zonnestralen geniet ik enorm.  Er gebeurd zoals altijd een heleboel tegelijkertijd en ondertus...